dilluns, 21 de març del 2016

Parròquia sant Antoni Ma Claret

dedicació del temple
Júlia Reñé ( El Llobregat ) 

Fa 20 anys que va sorgir la idea de construir un nou temple per substituir l’actual Parròquia de Sant Antoni Maria Claret; es col•locà la primera pedra fa tres anys, aquest estiu varen acabar les obres i, per fi, es consagra. Sant Boi obrirà les portes de la nova Parròquia el proper 26 d’octubre amb una missa de consagració (12 hores), presidida pel Bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés Soriano. A la vigília, el Concert ‘Pro Nova Esglèsia’ aplegarà als fidels catòlics a la Ronda Sant Ramon, número 68, com a acte festiu i de celebració de la inauguració del nou temple.

Com tota idea, es comença de zero, i aquesta no és una excepció. Primer es va haver de buscar un terreny i un cop aconseguit el primer pas, es van plantejar diversos esborranys de com podria ser aquest nou temple.

Es va fer una selecció d’entre tres dissenys i d’aquesta tria en sortí l’actual edifici, obra dels arquitectes Jordi Coll i Joan Giribet. Aquesta parella de Vilanova i la Geltrú ha treballat en altres edificis de culte com la Sagrada Família. I d’acord amb en Mossèn Pere Rovira i en Mossèn Xavier Sobrevia han aconseguit una Parròquia “sense luxes però amb signes litúrgics i característiques estètiques interessants”. És un propòsit que s’ha dut a terme gràcies a la implicació dels rectors i dels claretians, comptant també amb el recolzament del bisbat. Però la construcció és una gran despesa, i per això també s’han necessitat les aportacions voluntàries de molta gent.

Al llarg dels anys, la Parròquia de Sant Antoni Mª Claret ha anat canviant la seva ubicació passant per locals provisionals - estava situada a on ara es troba el col•legi Benviure, després als actuals locals parroquials, i actualment es troba al carrer Joan Pfaff 17. És per aquest motiu que amb aquest nou projecte es fixarà una adreça definitiva, al xamfrà entre el carrer Acàcies i la Ronda Sant Ramon.

Però segons en Mossèn Pere Rovira: “Ara tenim tres sales, el temple, la sala de catequesi i un pis, d’aquesta manera s’unificarà tot; però, sobretot, es “facilitarà la missió de la Parròquia, ja que no té cap objectiu que no sigui anunciar a Jesucrist”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada